Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To viš že jo

15. 11. 2011 11:37
Vůbec s Vámi nemíním polemizovat,

ale jen by mě zajímalo, kolikrát jste takhle kafral na platy našich (dle mého naprosto nevýkonných a zbytečných) zákonodárců?

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

15. 11. 2011 11:01
jo jo.....vyděrači v druhém kole

R^ ...jen doufám, že tentokrát jim tak zbaběle neustoupí

0 0
možnosti

janulator

14. 11. 2011 23:24
Myslím, že jim strašení už tak lehko neprojde

Mladí a skutečně dobří (a jazykově vybavení) odejdou na i třeba dlouhodobou stáž do ciziny, nahradí je ti, kdo se z ciziny vrací, potřebný počet se doplní lékaři z pro nás rozvojových zemí a ti dobří starší, kteří jsou nespokojeni s výší svých platů odejdou ze státních nemocnic do privátních klinik, jejichž počet roste jako houby po dešti. A Ti zbývající...pro mně za mně ať stávkují třeba celý život...ale kdo za ně bude platit hypotéky, leasingy na auta a studium jejich dětí na soukromých školách nevím, Že by pan Engel?

Pro neznalé: I privátní kliniky mají smlouvy z pojišťovnami a většina úkonů tam prováděných je placena z veřejných zdrojů.

Pacienti soukromých klinik však mají oproti státním nemocnicím výhodu v možnosti se rozhodnout dle svých finančních možností jaký druh péče preferují.

1 0
možnosti

pěnice

14. 11. 2011 18:46
I kdyby tisíckrát stávkovali, nenapsala bych,

že mi připomínají naše etnikum, které společnosti opravdu nedává nic, jen bere. Mi vrátili život, tak mám na to trošku jiný pohled.

1 0
možnosti

ataknevím

14. 11. 2011 18:30
Stávkující a vyhrožující lékaři

mi připomínají cikány

0 0
možnosti

pěnice

14. 11. 2011 18:42
Re: Stávkující a vyhrožující lékaři

až budou cikáni rovni svým přínosem pro nás, pak to přirovnání pochopím.

1 0
možnosti

pěnice

14. 11. 2011 17:17
Když čtu příspěvky některých diskutérů,

říkám si, asi jsou všichni zdraví, protože  by mluvili  jinak. Nevím, proč se vždycky snese tolik nesouhlasných výkřiků, když se jedná o platy těch, které prostě nahradit nelze. Stávkovali piloti, dostali co chtěli, přitom bych si řekla, nemusím letět. Ale když potřebujete doktora, zkuste si říct, nepotřebuju ho, radši  umřu. Ten lékař je schopen nahradit dost jiných profesí, jen nevím jestli bychom se nechali operovat jinou profesí my. Dnes jsem se náhodou dověděla o malé čtyřleté holčičce, která je od narození  Teď zrovna je nedostatek zubních lékařů, budeme chodit ke kováři ? Já říkám , máme oproti jiným zemím slušné zdravotnictví, ale my prostě budeme nadávat pořád. ˇVydržujeme si cikány jako by byli oni ta elita, tak to ušetříme na doktorech ?

2 0
možnosti

pěnice

14. 11. 2011 17:20
Re: Když čtu příspěvky některých diskutérů,

Vypadl mi text  - ta holčička je od narození na břišní dialýze a čeká ve věku čtyř let na transplantaci ledviny. Myslíte, že by její rodiče řekli lékařům, jen jděte, nepotřebujeme vás ?

1 0
možnosti

Juraj 1

14. 11. 2011 17:13
Peníze, rozpočet

Pojišťovny by se měly vejít náklady na svůj provoz do 2% vybraných peněz. To je solidní číslo, pokud by ještě taky fungovaly. A pak, iZIp a podobné vynálezy nejsou provozní náklady.... Vybere se přes 300mld ročně.

Nemocnice platí cca 50% osobní náklady, 25% vlastní chod a 25% léčiva, operační materiál, obvazy atd. V Německu dělají osobní náklady 70% běžně.

ČR dává skutečně pozoruhodně malé procento na zdravotnictví - cca 7% HDP, přitom se za to zde vytváří neskutečně dostupná a solidně fungující medicína. Což potvrdí každý, kdo chvilku žil někde venku a byl tam léčen....český občan si to samozřejmě nemyslí, ale co s tím, kde kdo podléhá báchorkám...

Většina států dává 8, 9, taky  14 % svého HDP a v nominále jsou to úplně jiný prachy.

1 0
možnosti

Juraj 1

14. 11. 2011 17:16
Re: Peníze, rozpočet

Píše tady kde kdo, jak se v čr medicíně krade. Ne že by se nekradlo, ale čím výš, tím víc, a tak nějak jako v jiných oborech, tam to ale tolik asi nevadí. Nicméně i kdyby se v čr vylikvidovalo kradení úplně, bylo by stejně 7% HDP ostudně málo v porovnání s normálním světem. A z h.vna byč neupleteš, bude hůř. Pokud si i nadále myslíte, že snad za to můžou doktoři..... fakt máte nějaký problém. Třeba s tím, že věříte každému blafu. Čísla tomu nanapovídají, pokud do toho vidíte.

Taky je směšná představa, jak jsou drahé umělé klouby , nebo čočky.... ne že by nebyly drahé, ale když vidíte výdaje pojišťoven, je to nějaké procentíčko, kdo ví jestli. Taky je potřeba, aby jste hlavně věřili a málo viděli.

Dělejte jak uznáte.

1 0
možnosti

Juraj 1

14. 11. 2011 17:02
mystifikace základem strachu

Vážení, možná to tak vypadá, ale je to o kapánek složitější. Nehodlám to vysvětlovat, kdo chce, informace si najde. Kdo nechce, klouzá po informacích , které mu dodala media. Náš hlídací pes demokracie, co už dávno zdechl.

2 0
možnosti

petrph

14. 11. 2011 15:30
to je machrování,co?

Skoro před rokem to vypadalo podobně, vypadlo to že vláda snad pošle na doktory jednotky lidových milic a dá je všechny pozavírat pro velezrádu, pokud se sami nespasí útěkem nebo neodpřísáhnou Hegerovi věčnou poslušnost. Pak ale politikům začalo docházet že to ti doktoři myslej s tím odchodem vážně a politici budou mít máslo na hlavě že není zajištěná pro veřejnost povinně placená péče, budou se rušit operace a nebude ani kdo na pohotovosti.Čili, nakonec se Heger po.. a všechno doktorům podepsal a slíbil,,,,To je gró celého příběhu.

0 0
možnosti

bakules2

14. 11. 2011 15:40
Re: to je machrování,co?

Přečtěte si pořádně memorandum nebo někoho poproste at Vám vysvětlí význam vět.A bude po machrování;-D

1 0
možnosti

bakules2

14. 11. 2011 15:22
karma,díky

Jen si nemyslím že to je neznalost češtiny ale bohapusté lhaní.

2 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Máte-li pocit, že píšu jak dement, nejspíše dement jsem.