Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rumcajz

8. 6. 2012 7:23
První krok

První krok k rušení kin bylo veliké zvednutí cen lístků. Tím pádem se kinaři připravili o návštěvníky. Hlavně si ale taky nenaučili chodit děti do kina. Když se nenaučí děti v mladším věku do kin chodit, později už je tam nedovedete.

0 0
možnosti

Stará kára

4. 6. 2012 10:23
Otázkou je, jak dlouho vydrží i ta kina digitalizovaná

Vývoj prostě jde k individualizmu. Včetně té plazmy.

0 0
možnosti

hafusak2

4. 6. 2012 12:40
Re: Otázkou je, jak dlouho vydrží i ta kina digitalizovaná

Ovšem je to dost škoda. Tuhle jsme s kamarády probírali, kdo z nás kde a při jaké příležitosti se seznámil se svojí pozdější manželkou. Po škole a tancovačce byla třetí nejčastější varianta postávání před kinem a kecání se známými, kteří se sjeli z vesnic do města na film do kina. Podotýkám, že je jednalo o stav před cca 50-ti lety. :-)

1 0
možnosti

žepré

4. 6. 2012 2:37
Zdarec!

Ze srdce Brniska, odtamaď, kde se šíří kultura. Chňápu tě naprosto, mě to taky ... ehm, štve, že kina už só prakticky mrtvý, cineastika bévaló kulturó. Ovšem tvoje zdůvodnění, z obchodně-technickýho hlediska rozhodně bezchybný, opomíjí jednu skutečnost: co se dneska točí, na to se nedá čumět. Aji to artový kino v Brnisku, který teda ještě v devadesátéch letech bylo palácem stříbrnýho plátna, ze kterýho návštěvníci odcházeli ve stavu, že vypadali jak po deseti fajách opia, to mě dnes svým programem zaujme tak dvakrát, max. třikrát do roka. Fesťákový záležitosti by třeba ještě šly, jenomže to se člověk neúčastní loazýru, ale něčeho, co připomíná přednášky na véšce. A sténě - aji ty tzv. artový filmy só prostě jenom shlídnutelný. To už není o tom, že film byl o aktuálním dění a hýbal světem. Takové film, kdybys dneska natočil, teda to bys musel ve stodole najít velké hrnec zlaťáků, tak takové film bys mohl póštet tak svém kamošům. Cenzura a business rullent!

0 0
možnosti

krippell

4. 6. 2012 9:48
Re: Zdarec!

a holky bývaly hezčí a mládež spořádanější a po stounech už nikdo nenapsal pořádnou písničku. jasně, je to tvůj názor, brňáku, ale když se podívaš na vcelku objektivní statistiku názoru lidí, co mají rádi film - csfd.cz, tak mezi nejlepšími jsou zastoupený vcelku rovnoměrně staré i nové filmy. filmů jde do kin strašně moc, to je další problém na další dlouhou diskuzi, takže se z nich nestihne stát udállst tak, jak to bylo dřív.

0 0
možnosti

Lady Humussprey

4. 6. 2012 1:03
Mění se doba a měl by se tedy měnit i vztah divák-kino

na lístky se před rokem 89 stály i fronty a FFP byl svátek léta, kdy nám kvalifikovaní kritici vybírali to nejlepší ze světové kinematografie. Šla jsem zabrat výhodná místa a manžel běžel pro kelímkové a telecí párky z opravdového masa. Už hodinu před začátkem filmu nám kulturní středisko poslalo nejlepší amatérské kapely, aby nám zkracovaly dobu, než se v leťáku setmí. Potom film začal a my slastně vdechovali kouř ze Spart a sledovali film. Co z této poezie zbylo, když do ní šlápla nemytou hnátou pravicová ODS? Ani kdyby mě platili, nepůjdu na film s Issovou v roli Boženy Němcové, nebo s Mádlem v roli doktora Galéna v Čapkově "Bílé nemoci". Na párky z gumy a ropného odpadu nejsem zvědavá též, pivo točit zakázali a moje cigaretka by prý přivodila rakovinu promítačovi.

2 0
možnosti

Martin V2

4. 6. 2012 6:39
Re: Mění se doba a měl by se tedy měnit i vztah divák-kino

Opět jeden z Vašich skvělých vtipů.;-DR^

0 0
možnosti

Martin V2

3. 6. 2012 21:55
Přežitek

Tak kdyby to někomu chybělo, snad si to nějak zaplatí a udrží při životě. Hlavně ať se na to netahá nějaká další dotace.

Když jdu s pětičlenou rodinou do kina na film, je to na hraně ceny BR disku, který si v pohodě přehraji kdy chci, kolikrát chci a v lepším kulturním prostředí, než ve většině kin.

0 0
možnosti

Amoniak II

3. 6. 2012 21:13
Mno

Když se tak dívám na programy kin, nemám dojem, že by s nimi mohla zmizet nějaká kultura.

:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Máte-li pocit, že píšu jak dement, nejspíše dement jsem.